Проти начальниці Рава-Руської митниці порушили друге провадження

fin

Прокуратура Львівщини розслідує незаконне збагачення начальниці митного пункту «Рава-Руська» Олесі Заброварної.

Про це повідомляє Bihus.info.

«Це вже не перше провадження для начальниці митного пункту Львівської митниці Олесі Заброварної. Зокрема вона не вказувала в декларації мамину машину і 9 об’єктів нерухомості, аж поки проти неї не порушили провадження за фактом декларування недостовірних відомостей», – кажуть журналісти.

Однак Заброварна вказала це майно у декларації за 2017 рік, яку подала за два місяці після повідомлень ЗМІ про справу проти неї.

Зокрема в її декларації з’явилась третина будинку площею 386 квадратних метрів, нежитлове приміщення у 515 метрів та мамина автівка Audi Q5 2012 року, якою чиновниця користується 5 рік.

Крім того, чоловік Заброварної з 2014 року є власником нового Mercedes-Benz ML 250 CDI, донька у 2018 році придбала Porsche Cayenne вартістю близько 5 млн гривень, а 74-річна свекруха – Rolls-Royce Wraith. За останню автівку, за словами журналістів, на вторинному ринку просять 350 тисяч доларів.

У чоловіка чиновниці також є три квартири площею 198, 183 і 104 кв. м.

Сама чиновниця у 2017 році задекларувала майже 1,5 млн гривень готівки. Вона володіє 450-метровим будинком у Львові, а з кінця 2017 року – квартирою на 173 квадрати у елітному житловому комплексі «Бульвар Фонтанів».

«Ціни на подібні помешкання від забудовника стартують від 11 млн гривень», – стверджує видання.

Водночас, згідно з декларацією, офіційний дохід родини у 2015-2017 роках складала лише її зарплатня.

Матеріал про майно родини Заброварних журналісти опублікували 20 червня. Після цього юристи видання звернулись до правоохоронців, а за кілька тижнів вони отримали відповідь про відкриття кримінального провадження за ст. 368-2 («Незаконне збагачення»).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: