Шоколад не допоможе: Супрун сказала, що «запускає» роботу мозку 

37837549_2142092932741929_5111343332320083968_n

Якщо ви думали, що цукерки, шоколадки, тістечка допомагають вашому мозку краще справлятися з завданнями - це міф! Натомість обмеження калорій і біг на довгі дистанції роблять вас розумнішими. 

Про це пише у Facebook в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

«Чому так? Daria Prokopyk і BBC News Ukrainian добре пояснюють:

Те, що мозок як джерело енергії може їсти лише глюкозу або створені печінкою із жирів кетони - це правда. Але це не можна вважати ліцензією на солодощі та жирну їжу», - пише міністр.

Наше тіло самотужки підтримує сталий рівень глюкози завдяки гормонам.

Крім того, якщо ви в захваті від своєї роботи, вам певно знайоме відчуття метеликів в животі, поколювання в пальцях і мурах на шкірі, значить, у вас виділяється гормон адреналін. Він робить так, щоб глюкоза безперешкодно надходила в кров і живила мозок. Тістечка і тортики тут ні до чого.

І зовсім сумна новина - надлишок солодкого швидко вилучається з крові та до нейронів не потрапляє. Тож хоча солодке та жирне дає тимчасове задоволення, але зрештою не допомагає. Натомість роблять нас в'ялими та сонними.

Натомість обмеження калорій і заняття спортом ще й як «запускають» роботу мозку. Вони сприяють утворенню так званого нейротрофного фактору мозку (brain-derived neurotrophic factor, BDNF), що сприяє виживанню нейронів і їх взаємодії - а отже, навчанню і пам'яті.

Для підтримки мозку, як і здоров’я всього організму, науковці радять харчуватися збалансовано, різноманітно, уникати жирного і солодкого, бути фізично активними, і достатньо відпочивати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: