В уряді пропонують фінансувати стартапи за допомогою системи Prozorro

startup-investment67543-840x420.jpg.pagespeed.ce.rywJEU68nJ
Фото: ілюстративне

У Міністерстві економічного розвитку та торгівлі України презентували проект, яким пропонують здійснювати державне та приватне фінансування стартапів за допомогою конкурсів, проведених у системі Prozorro.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

«Проекти відбиратимуть на прозорому конкурсі із застосуванням платформи ProZorro. Це модель, коли реалізація соціально або ринково доцільного винаходу співфінансується державою та приватним інвестором. Такий механізм уже давно використовується у світі», — повідомив міністр економічного розвитку України Степан Кубів.

Як зазначається, пілотний конкурсний відбір проектів для фінансування через нову модель розпочнеться у вересні 2018 року і триватиме до кінця 2019 року. В рамках цього конкурсу планується відібрати близько 30 проектів та профінансувати їх з держбюджету на суму 19,5 мільйонів гривень.

У Мінекономіки зазначають, що обиратимуть для нової програми фінансування лише найбільш соціально та ринково доцільні проекти, які повинні обов’язково мати співінвестора — приватну компанію чи особу, яка готова спільно з державою профінансувати стартап.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: