Гуцульські ватаги встановили рекорд у Карпатах

630_360_1532679404-5903

В Івано-Франківській області, в селищі Микуличин, гуцульські ватаги (чабани) встановили національний рекорд України.

Про це повідомляє відділ міжнародного співробітництва, туризму та інвестицій Яремчанського МВК у Facebook.

«У Микуличині під час свята "Полонинський клич" на полонині Ґорґан було встановлено рекорд України "Найбільша кількість чабанів на полонині". Представник Національного реєстру рекордів України Павло Горішевський повідомив, що 37 ватагів провели майстер-класи з виготовлення сирів та дегустації продуктів вівчарства. Це вже четвертий рекорд, встановлений під час XXV Міжнародного гуцульського фестивалю», - йдеться в дописі.

Нагадаємо, в Яремче 21 липня відкрився міжнародний Гуцульський фестиваль. У селі Татарів гуцули встановили рекорд України з найбільш тривалого виконання танцю аркан, який чоловіки витанцьовували понад годину просто неба. А у Ворохті найбільша кількість осіб одночасно вправлялася бартками.

Нині організатори фестивалю запевняють, що дощі у Карпатах для них не створюють жодних проблем. А тому 28 липня в Яремче запланована фестивальна хода-єднання та різноманітні конкурси, 29 липня  фестиваль урочисто закриють на великій сцені у середмісті Яремче. Святкові заходи завершить молодіжна дискотека.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: