Середньовічна атмосфера та лицарські поєдинки: стартує фестиваль «Ту Стань»

ne

На початку останнього літнього місця, а саме 3-5 серпня, ви можете потрапити в епоху лицарських поєдинків, спробувати себе в тих ремеслах, які були поширені в епоху Середньовіччя, в прямому сенсі слова — доторкнутися до культури, яка панувала тоді через пісні, музику, театралізовані дійства, атмосферу, пише Фотографії старого Львова.

Упродовж трьох днів довкола Уричівських скель вируватиме життя — тут вже  тринадцятий рік поспіль відбуватиметеся один із найбільших фестивалів України — „Ту Стань!“

Цьогоріч на фестивалі особливу увагу приділять дітям. Всі, хто віком до 14 років заволодіють справжньою фортецею. Дитячі, але не по-дитячому серйозні забави, штурми, поєдинки, танці — це лише невелика частина всього, що очікує на наймолодшу публіку.

Основою фестивалю будуть вже традиційні лицарські поєдинки, кінні турніри під час яких воїни в справжніх середньовічних обладунках боротимуться на списах, ярмарок ремесел, квести, і, звичайно, найочікуваніше дійство  – нічний штурм і лазерне шоу.

Та будуть і нововведення. Цьогоріч сформують окремі ремісничі цехи – цех книги, який готує друк гравюр, шиє середньовічні шкіряні записники, проводить майстер-класи зі слов’янської, готичної та європейської каліграфії, а також розкриває таємниці виготовлення пергаменту. Ще діятимуть ювелірів, малярський, гончарний, а також цех роботи з текстилем.

Ще одна новинка – Бойова школа, щоб усі охочі не лише спостерігати за тим, що відбуваться, а й випробовували власні сили в поєдинках. Зможуть також опанувати різні види зброї та стати учасниками нічного штурмі фортеці

Діятимуть й інші традиційні локації фестивалю. Це й Університет із лекціями на історичну тематику, майстер-класами та експозицією, Літературна і Театральна галявини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: