У Колумбії мафія полює на собаку, яка знайшла 10 тонн кокаїну

74_main

У Колумбії банда наркоторговців Урабенос встановила винагороду в 70 тисяч доларів за голову поліцейської собаки, яка знайшла рекордну кількість наркотиків - 10 тонн кокаїну.

Через це шестирічну німецьку вівчарку на прізвисько Сомбра заховали в безпечному місці, повідомляє ВВС Україна.

Сомбра працювала в портах на Атлантичному узбережжі, включаючи Турбо - місто, з якого швидкісними катерами, а іноді і підводними човнами перевозять тонни кокаїну в Центральну Америку і США.

Саме в цьому порту собака знайшла 5,3 тонни наркотиків, а потім ще 4 тонни, які ховали в автомобільних частинах, призначених для експорту.

Значну частину наркобізнесу контролює місцеве злочинне угруповання Урабенос, яке також відоме як клан Усуга або Гольф-клан.

Це угруповання вважають найпотужнішою злочинною організацією в Колумбії. Глава банди Дайрі Антоніо Усуга - один з найбільш розшукуваних людей в країні.

Зараз вівчарку перевели в аеропорт колумбійської столиці Боготи. Саме це місце для собаки вважають безпечним, оскільки аеропорт перебуває за межами впливу цієї мафії.

За даними поліції, крім тренера, тварину супроводжують додаткові офіцери, щоб посилити безпеку при переміщенні.

Сомбра почала працювати в поліцейській службі з боротьби з наркотиками ще цуценям. На її рахунку 245 арештів підозрюваних через знайдені наркотики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: