Львівський міжнародний кінофестиваль Wiz-Art оприлюднив програму показів

Logo_Wiz-Art_crop

Від 6 по 12 серпня у Львові відбуватиметься 11 міжнародний фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art.

За словами організаторів, впродовж 7 днів фестивалю заплановано 20 кінопоказів, на яких глядачі побачать 127 фільмів, пише Zaxid.net

Тема цьогорічного Wiz-Art звучить так: «Те, чого ми не бачимо».

Йдеться про суспільні та особистісні явища, яких люди навмисно і випадково не помічають.

Центральною локацією фестивалю стане «Кінопалац» на вул. Театральній. 9 серпня там відбудеться офіційне відкриття фестивалю. Події також відбуватимуться у Центрі міської історії, Органному залі та на інших локаціях міста.

У міжнародному конкурсі кінофестивалю візьмуть участь 16 фільмів з 13 країн світу. Претенденти змагатимуться за грошову винагороду – гран-прі, а також за відзнаки за найкращу режисуру та сценарій.

У національному конкурсі змагатимуться 9 українських фільмів. Серед них: «Діорама» Зої Лактіонової та Тетяни Корнєєвої, найкращий фільм кінофестивалю «Молодість 2018» – спортивна драма «Штангіст» Дмитра Сухолиткого-Собчука, документальний фільм-дослідження Світлани Шимко «Щасливі роки» та інші.

Переможців визначатиме міжнародне журі фестивалю: фестивальний відбірник та консультант Массіміліано Нардуллі (Італія), режисер-номінант на «Оскара» Марко Реймонд Вілкінс (Швейцарія), а також продюсерка та програмна координаторка фестивалю Docudays Дарія Бассель (Україна).

У блоці позаконкурсних показів показуватимуть фільми випускників Wiz-Art Film School, а також найкращі британські короткометражки, фільми-переможці фестивалів, урбаністичні картини тощо. До того ж у програму фестивалю увійшли освітні події, дискусії, майстер-класи та вечірки.

З повною програмою заходів можна ознайомитися на сайті кінофестивалю Wiz-Art.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: