У Києві розпочинається хресна хода за єдину Помісну церкву

Хресна-хода

У Києві розпочинається хресна хода "Молитва за Україну і за єдину Помісну Українську Православну Церкву" - за участі вірян та церковних ієрархів Української православної церкви Київського патріархату з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі-України.

У Києві розпочинається хресна хода «Молитва за Україну і за єдину Помісну Українську Православну Церкву» - за участі вірян та церковних ієрархів Української православної церкви Київського патріархату з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі-України.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", учасники ходи пройдуть колоною від Володимирського собору через Софійську площу до Володимирської гірки.

Перед ходою віряни збираються навколо Володимирського собору і на території храму. Станом на 10:30 там вже перебували кілька тисяч вірян з різних регіонів України, про що свідчать таблички з назвами населених пунктів у руках у деяких з них.

Порядок в центрі Києва забезпечують в посиленому режимі правоохоронці. Зокрема, з усіх боків на підходах до місця проведення заходу встановлено кордони правоохоронців, але без рамок металошукачів. Поліцейські оглядають особисті речі, зокрема сумки.

Співробітники Національної гвардії чергують на входах і виходах зі станцій метро в центрі столиці, також на місці чергують медики.

Обстановка на підходах і біля Володимирського собору спокійна.

Раніше біля пам'ятника князю Володимиру у Києві відбулися офіційні заходи з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі-України за участю президента України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: