У Львові під «Монумент Звитяги Українських Воїнів» закладено камінь (фото)

37936597_2185773105005025_8830791470286897152_n

По вулиці Стрийській у Львові встановили закладний камінь на місці, де буде споруджено «Монумент Звитяги Українських Воїнів».

Про це повідомляє Національний корпус Львівщина у Facebook.

Камінь закладено за сприяння Національного Корпусу Львівщини, спільно з ГФ «Патріот», ВО «Свобода», Правим Сектором Львівщини, Добровольчим батальйоном ОУН.

«Вже п’ятий рік Україна перебуває у стані війни із Росією. Війська окупанта переважають наші Збройні Сили як чисельно, так і за рівнем озброєння. Але на перепоні загарбницьких планів стали Українські Воїни. Саме їхня звитяга та самопожертва стримує ворожу навалу. І в цій боротьбі кладуть кращі сини та доньки України своє здоров’я та життя.

Суспільство вже звикло ховатися у своїх проблемах і не звертати увагу на війну та на воїнів. Також місцева влада Львова відверто зневажає колишніх і теперішніх учасників війни та культивує чужі для українців ідеали.

Одним із ворожих об’єктів у Львові є Монумент бойової слави Радянської Армії, який прославляє ворожі Україні більшовицькі війська 1920-1940 років. Міська рада та мер Садовий зробили усе можливе, щоб затягнути знесення цього радянського ідеологічного символу», - йдеться у повідомленні Національного Корпусу.

Організатори акції розповідають, що 13 липня 2018 року Національний Корпус Львівщини, спільно з ГФ «Патріот», ВО «Свобода», Добровольчим батальйоном ОУН та Правим Сектором Львівщини подали звернення до Львівської міської ради із своїми вимогами, які стосуються ліквідації радянського монументу та гідного вшанування українських героїв. Проте відповіді у встановлений Законом термін нічого не дочекалися.

«Це означає, що потрібно вирішувати питання самостійно. Саме тому ми встановили закладний камінь на місці, де буде споруджено «Монумент Звитяги Українських Воїнів». Якщо міська рада і надалі буде ігнорувати Закон, ми продовжимо наші акції прямої дії», - пояснюють учасники акції.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: