На Львівщині розпочався фестиваль української слави «Кульчиці-фест»

37932891_1876348385778050_8443980406302179328_n_1532870651_613x344.8125_3_0

Сьогодні, 29 липня, у селі Кульчиці Самбірського району стартував VIII Міжнародний фестиваль української слави «Кульчиці-фест». Цьогоріч фестиваль присвячений 400-річчю походу козацького війська під проводом гетьмана України Петра Конашевича Сагайдачного на Москву, передає прес-центр ЛОДА.

Відтак в межах заходу відбулась Всеукраїнська науково-історична конференція та презентація науково-документального фільму «Похід Сагайдачного на Москву» за участю режисера фільму, лауреата державної премії імені Івана Франка Тараса Каляндрука.

«Кожен на своєму місці робить справу, від якої залежить успіх країни. А такі фестивалі, що просякнуті духом культури та історії, навчають нас та наших дітей правдивої української історії. Українці об’єдналися навколо української ідеї, і з нею ми дійдемо до перемоги. Ми разом із вами спільно творимо нашу історію і ми обов’язково побачимо нашу країну квітучою, могутньою та міцною», - зазначила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Мирослава Туркало.

Також під час фестивалю відбулась урочиста хода козаків, різноманітні майстер-класи та показові виступи школи бойового гопака.

Свою творчість презентують виконавці, козацькі хори, вокальні ансамблі, професійні та аматорські художні колективи Самбірщини та Львівщини, Івано-Франківська, Тернополя, Кривого Рогу, Дрогобича.

Фестиваль відбувся за підтримки Львівської обласної державної адміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: