«Лабіринт можливостей»: у Львові розповіли, як не стати жертвою торгівлі людьми (фото)

IMG_6846

Сьогодні, 30 липня, з нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми у Львові стартувала інформаційна акція «Лабіринт можливостей».

Зокрема, у сквері «На валах» всі охочі мають змогу пройти своєрідний сучасний квест, передає кореспондент Дивись.info.

За допомогою 254 коробок, з'єднаних між собою, учасникам конкурсу ставили питання і, залежно від відповідей, вони рухалися у відповідному напрямку «Лабіринтом можливостей».

Під час виходу із лабіринту кожен учасник дізнається, чи достатньо він знає інформації про подорожі і роботу за кордоном.

За словами організаторів, потрібно пройти «Лабіринт можливостей», щоби відчути всі ризики, в які попадають люди та знати, як уникнути подібних ситуацій і попередити знайомих, які збираються за кордон на заробітки.

Як зазначила директорка департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Наталія Кузяк, ризики небезпечного працевлаштування - це так само актуально, як для студентів, які активно подорожують світом, так і для всіх інших.

«Будь-яка поїздка за кордон повинна нести нашу особисту відповідальність, адже нелегальне працевлаштування – це перший крок до таких наслідків як торгівля людьми», - наголосила Наталія Кузяк.

Своєю чергою, директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк розповів, що торгівля людьми насправді вона є дуже близько та кожен із нею може стикнутися.

«В основному такі випадки відбуваються після наймання на роботу нелегальними способами. Тому ми в центрах зайнятості намагаємося до людей доводити ту інформацію, що той, хто пропонує роботу за кордоном, має мати на це право та ліцензію. Якщо люди будуть про це знати, то відповідно будуть убезпечені», - сказав Василь Барилюк.

За словами начальника служби у справах дітей Львівської ОДА Володимира Лиса, сьогоднішня акція – це перш за все привернути увагу до тих негативних явищ, які можуть бути, які пов'язані із торгівлею людьми.

«Зокрема це і використання дітей у жебрацтві, примус дітей до занять проституцією. Тому ми сьогодні хочемо показати, що є команда, є фахівці, які роблять все для того, аби всі негативні явища зникли з нашого життя», - зазначив Володимир Лис.

Зазначимо, у парку «На валах» акція триватиме впродовж дня, а також впродовж тижня поблизу прикордонних пропусків волонтери роздаватимуть буклети у яких зазначено, куди звертатись, якщо людина потрапила у ситуацію торгівлі людьми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: