У Львові відреставрують ренесансну кам'яницю на площі Ринок (фото)

IMG_6955

Протягом двох тижнів німецькі каменярі-реставратори разом із львівськими майстрами працювали над реставрацією ренесансної кам’яниці на площі Ринок, 5.

Протягом двох тижнів німецькі каменярі-реставратори разом із львівськими майстрами працювали над підготовкою до реставрації ренесансної кам’яниці, що на площі Ринок, 5.

Про це сьогодні, 30 липня, під час брифінгу розповів відомий німецький експерт, реставратор по каменю Дірк Брюггеманн Булгаков, передає кореспондент Дивись.info.

«У рамках міжнародного діалогового проекту для каменярів молоді люди з Німеччини та України спільно працюють над реставрацією елементів у старій частині Львова. Це не перша наша локація. У рамках цієї практики тут працюють студенти львівського державного коледжу декоративного і ужиткового мистецтва імені Івана Труша, студенти із Львівської політехніки та підмайстри каменярі з Німеччини», – зазначає пан Дірк Брюггеман-Булгаков.

За його словами, цього року каменярі-реставратори зайнялися проблематикою висолів і усунення солей на кам'яниці на площі Ринок, 5.

«Адже однією із найбільших проблем у сфері реставрації старої частини міста Львова є висоли. Тому в рамках підготовки до реставрації потрібно спочатку виконати знесолювальні процеси», - наголосив експерт.

Майстри спільно вже провели очистку каменю, з якого збудований будинок та замінили частину сходів.

«На жаль, ми не зможемо проводити наступні роботи в цій кам'яниці, а лише провели підготовку до реставрації. Вже основний обсяг реставраційних робіт буде виконувати місцеве підприємство, яке отримає замовлення», - пояснив Дірк Брюггеман-Булгаков.

Додамо, загалом міжнародний діалоговий проект для каменярів працює в Україні з 2011 року. Щоразу фахівці-реставратори обирають якусь архітектурну пам’ятку у Львові, яку спільно з українцями рятують від руйнації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: