У Львові запустили продаж комунального майна через систему «ProZorro»

аукцион

26 липня управління комунальної власності ЛМР опублікувало перше повідомлення про продаж на аукціоні комунального майна серез систему «ProZorro».

26 липня управління комунальної власності ЛМР опублікувало перше повідомлення про продаж на аукціоні комунального майна серез систему «ProZorro».

Про це під час прес-конференції розповіла начальниця управління комунальної власності ЛМР Інна Свистун, передає кореспондент Дивись.info.

У найближчих планах управління продаж через систему «ProZorro» 20 об’єктів, щодо 12 з яких уже подано інформаційне повідомлення.

«У Львові уже були прозорі конкурси, однак вихід у систему «ProZorro» для нас є важливим. Ми дуже сподіваємося, що та кількість майданчиків та потенційних покупців, які є в системі, дадуть можливість справді мати добру ціну на кожен об’єкт. На сьогодні ми опублікували інформацію по 12 об’єктах.  Це такий перший пул, який ми завели в систему. Сама система зараз ще в періоді постійних доопрацювань.  На сьогодні аукціон оголошений по 1 об’єкту – приміщенні на вул. Тернопільській, 1-А. З переліком майна можна ознайомитися в  системі «ProZorro». Загальна сума, яку плануємо отримати з цих аукціонів, становить 35 млн. грн», – розповіла Інна Свистун.

Згідно з рішенням конкурсної комісії управління комунальної власності, переможцями серед операторів електронних майданчиків для організації проведення електронних аукціонів з продажу об’єктів малої приватизації Львова визначено ТзОВ «Національна електронна біржа», Товарно-сировинна біржа «Галконтракт», ТзОВ «Закупки.Пром.УА», ТзОВ «Держзакупівлі. Онлайн», ТзОВ «Електронні торги України».

«В системі заведена можливість трьох кроків, тобто розробник ProZorro каже, що це такий механізм, який дасть можливість отримати максимально добру ціну за той чи інший об’єкт. Бо на звичайному аукціоні, який ми проводили раніше – «живому» аукціоні, то там скільки було заявників, і скільки в них було бажань піднімати руку і пропонувати ціни, стільки вони і могли це робити. В даному випадку система ProZorro передбачає цей механізм трьох кроків, проте розробники стверджують, що це чудова система і органи приватизації отримають максимально можливу ціну», – пояснила Інна Свистун.

Стартова ціна об’єктів встановлюється на рівні їхньої балансової вартості. Втім, за  словами начальниці управління, зараз вартість об’єктів, які є на балансі ЛКП не відповідає ринковій ціні. Тому комунальні підприємства проводять переоцінку балансової вартості об’єктів, щоб уникнути їхньої заниженої стартової вартості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: