Українські школярі на міжнародних олімпіадах з фізики та хімії здобули 9 медалей

3de3c093-1412-4f93-9039-1153a716d700

Українські школярі вибороли на міжнародних олімпіадах з фізики та хімії одну золоту, шість срібних та дві бронзові медалі.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки.

На змаганнях Україну представляли 9 учасників — усі вони отримали нагороди.

Міжнародна олімпіада з хімії проходила 19-29 липня у Чехії та Словаччині. До змагань долучилися понад 300 знавців хімії з 76  країн. Українські одинадцятикласники здобули 4 медалі:  Кирило Данилейко (Кременчуцький НВК№ 4) — «золото», Ольга Ващенко (Харківська гімназія № 47), Дмитро Царенко (Харківський фізико-математичний ліцей № 27), Артем Янчак (Львівський фізико-математичний ліцей) — «срібло».

На Міжнародній олімпіаді з фізики, яка відбулася в столиці Португалії, Лісабоні, змагалися близько 400 учасників з 90 країн. За результатами олімпіади українські школярі отримали 5 медалей.

Сергій Кригін і Іван Рідкокаша, учні Харківського фізико-математичного ліцею № 27, та Олександр Сулима з Рішильєвського ліцею м.Одеса здобули «срібло». А випускники Львівського фізико-математичного ліцею Олег Кузик та Назарій Фортуна вибороли  «бронзу».

Олімпіади проходили у 2 тури — теоретичний і практичний. Під час першого учасники вирішували задачі, а під час другого виконували лабораторну роботу. За підсумками обох турів журі визначало результат кожного учасника в індивідуальному заліку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: