Адвокати Януковича зірвали дебати

630_360_1493895920-6301

Адвокати екс-президента Віктора Януковича у вівторок залишили засідання Оболонського райсуду, вчергове зірвавши судові дебати.

Про це заявив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє Укрінформ.

«Вимушений констатувати, що захисник Сердюк і інші (адвокати - ред.) самовільно залишили судове засідання... Такими діями захисту фактично зірвані судові дебати», - сказав Дев'ятко.

Натомість прокурор Руслан Кравченко зазначив, що «ми змушені клопотати про залучення державного захисника».

Він назвав поведінку адвокатів Януковича «вкрай непрофесійною».

Судді пішли до нарадчої кімнати розглядати клопотання про залучення державного адвоката.

Як повідомлялося, ще в квітня суд у справі про держзраду Януковича запланував розпочати судові дебати, але згодом повернувся до допиту свідків.

Пізніше початок судових дебатів призначили на 30 липня, але адвокати Януковича не прийшли на засідання і суд переніс дебати на 31 липня.

Оболонський райсуд Києва 29 червня 2017 року ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: