Держкіно оголосило про відбір фільму від України на наступний «Оскар»

Actual Oscar statuettes to be presented during the 79th Annual Academy Awards sit in a display case in Hollywood

Українcький Оскарівський комітет 1 серпня розпочне прийом заявок на участь у національному відборі фільму на премію Американської кіноакадемії «Оскар».

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

«Прийом заявок буде проходити з 1 до 15 серпня. У цей період Комітет проводитиме для кінематографістів консультації щодо подання фільмів на розгляд», - йдеться у повідомленні.

Із 16 до 28 серпня відбудеться перегляд заявок Комітетом.

29 серпня відбудеться засідання комітету і прес-конференція, під час якої буде оголошено фільм-номінант на премію «Оскар» від України.

Держкіно також нагадало, що у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою» стрічка-номінант має відповідати таким вимогам:

1. Це має бути повнометражний ігровий, документальний або анімаційний фільм (не менше 40 хвилин), знятий поза межами Сполучених Штатів Америки.

2. Домінантною мовою стрічки не має бути англійська.

3. Фільм має бути випущений у комерційний прокат в період з 1 жовтня 2017 року до 30 вересня 2018 року. Прокат має тривати щонайменше сім днів поспіль.

4. До первинного прокату в кінотеатрах забороняється трансляція фільму-номінанта на телебаченні чи в Інтернеті та випуск його на DVD, але дозволяється попередня участь у кінофестивалях.

91 церемонія вручення премії «Оскара» за досягнення у галузі кінематографа за 2018 рік відбудеться 24 лютого 2019 року в Лос-Анджелесі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: