На Львівщині затримали підприємця, який видобував пісок на території заказника (фото)

IMG_20180705_132605

У чоловіка вилучено екскаватор та вантажівку, які він використовував під час робіт.

Правоохоронці викрили та припинили діяльність зловмисника, який заподіяв значну шкоду довкіллю та територіям, які знаходяться під охороною держави. Про це інформує прес-служба поліції  Львівської області.

Правоохоронці встановили, що 58-річний житель Яворівського району, не маючи відповідних дозвільних документів, видобував пісок на території Чолгинського орнітологічного заказника, який в подальшому реалізовував в якості будівельного матеріалу фізичним та юридичним особам регіону.

Зловмисник був затриманий безпосередньо під час виконання робіт. У нього вилучено екскаватор та вантажний автомобіль. Чоловіку повідомлено про підозру у скоєнні правопорушення. передбаченого ч. 1 ст. 252 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об'єктів природно-заповідного фонду).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.

Додамо, що Чолгинський орнітологічний заказник місцевого значення створений в 1997 році. Він розташований в Яворівському районі Львівської області. Загальна площа становить 820 га. До угідь заказника входять лісовий масив з двома водоймами, а також водно-болотний природний комплекс. Вони є місцем зупинки під час сезонних міграцій водоплавних птахів, у тому числі - занесених до Червоної книги України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: