На Львівщині зловмисник поставив «на лічильник» підлітків, які програлися у карти

1-228

На Львівщині правоохоронці розслідують факт вимагання зловмисником «штрафних санкцій» у неповнолітнього. Він встановив «пеню» в розмірі 4 тисячі гривень за несвоєчасну сплату школярем… картярського боргу.

Про це повідомили в ГУ НП у Львівській області.

У Старосамбірське відділення поліції звернулася 35-річна жителька міста Хирів. Жінка повідомила, що її 16-річному сину погрожують фізичною розправою та вимагають 4 тисячі гривень.

Працівники поліції встановили, що підліток програв у карти 21-річному жителю району грошові кошти в сумі 2650 гривень, які він мав сплатити протягом п’яти днів. Оскільки своєчасно розрахуватися неповнолітній не зміг, зловмисник почав телефонувати і вимагати ще й «проценти» за непогашення боргу.

Юнаку повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч.1 ст.355 Кримінального кодексу України (примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань). Максимальне покарання, передбачене статтею, - обмеження волі на строк до двох років.

Під час розслідування цього правопорушення, 24 липня, у поліцію надійшло  ще одне звернення – від 39-річної односільчанки зловмисника. За словами заявниці, протягом березня-травня він вимагав у її неповнолітнього сина 12 тисяча гривень. Підліток самовільно взяв банківську картку матері, зняв гроші з рахунку і передав їх зловмисникові.

Наразі досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: