На відпочинок до Хорватії разом з дітьми загиблих учасників АТО поїхали діти депутатів

c9617da81e63d6afc2901c76ee304263

На відпочинку у Хорватії, куди відправили дітей загиблих військовослужбовців, помітили дітей чиновників.

Про це йдеться у сюжеті ТСН, передає Еспресо.

У подорож до Хорватії за рахунок тамтешнього уряду вирушили 118 дітей із Закарпаття, Донеччини та Львівської області. Серед подорожувальників з Донеччини активісти впізнали дітей місцевих чиновників.

Новину про подорож українських дітей до Хорватії з фото оприлюднила народний депутат Марія Іонова. Йдеться про дітей із зони військового конфлікту, сиріт, позбавлених батьківського піклування та дітей воїнів. Скандал у соцмережі розпалюється у Краматорську, коли на фото пізнають дітей місцевого депутата і чиновника.

На фото впізнають дитину заступника мера Юрія Люльки. Він переселенець. Всі питання переадресовує до організаторів, кажучи, що вони обидва - переміщені особи.

Депутат краматорської міськради Лілія Кисліцина, як один з організаторів поїздки, перебуває у Хорватії. Каже, серед тих, хто має право їхати - не тільки діти загиблих і АТОвців, а й ті, хто вимушений був покинути окуповану територію, медалісти, і ті, хто має досягнення у спорті.

Зазначається, що прізвища всіх дітей були узгоджені з хорватською стороною, яка і надавала гроші на відпочинок.

Син одного з місцевих депутатів Ігоря Сташкевича - чемпіон з баскетболу, грає у театрі, має багато нагород, його кандидатуру подала завуч. У дівчинці - доньці бухгалтера одного з підприємств - краматорський волонтер Володимир Лінський впізнає свою похресницю, яка має нагороди від індонезійського керівництва за участь у проекті про культуру, географію, природу Хорватії.

Як формувались списки - це питання найбільше цікавить краматорців. І чому перевагу не віддала дітям АТОвців. У списках Центру допомоги учасників АТО запит був лише для родин загиблих воїнів. Поїхати змогли із 25 лише 4, з різних причин. Одна з них - у дітей просто не виявилось закордонних паспортів.

«Було неофіційне звернення щодо підбору кандидатури з категорії сімей загиблих. Тільки діти загиблих, запитів на учасників АТО, яких багато, не було», - каже координатор та керівник Центру допомоги учасникам АТО при Донецькій обласній адміністрації Сергій Гаков.

Вже незабаром ситуацію має прояснити і посол Хорватії. Якщо нема чітких критеріїв відбору, хто більше гідний, то це питання лише етичної дискусії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: