Стан херсонський активістки, яку облили кислотою, важкий

Katerina-Gandzyuk-620x400
КАТЕРИНА ГАНДЗЮК ФОТО: З ФБ

Громадська діячка, виконувачка обов’язків керуючого справами Херсонської міської ради Катерина Гандзюк, на яку сьогодні напали у Херсоні, отримала хімічний опік понад 30% тіла.

Про це повідомив лікар-анестезіолог Харківської обласної лікарні Юрій Равелев, передає Радіо Свобода.

«Вона отримала хімічний опік понад 30%. Це волосиста частина голови, обличчя, руки, ноги, передня частина грудної клітини. Опік лівого ока. На даний момент стан досить тяжкий. Проводяться протишокові заходи. Поки що стан хворої стабільний. Вона при тямі. Це тільки початок шляху лікування», – сказав він.

Виконувачка обов’язків керуючого справами Херсонської міської ради Катерина Гандзюк перебуває в реанімаційному відділенні обласної клінічної лікарні після нападу, який стався вранці 31 липня близько 8:30.

Коли жінка вийшла з під’їзду свого будинку, щоб іти на роботу, до неї підбіг якийсь молодик, одягнений у чорне. Він пирснув в обличчя Гандзюк кислотою з ємності, яку тримав у руках і швидко втік. Постраждалу шпиталізували.

Як повідомили в управлінні поліції в Херсонській області, відомості про інцидент внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань із попередньою кваліфікацією «хуліганство» (стаття 296 Кримінального кодексу України).

Це вже третій цього літа напад на відомих у Херсоні людей. У червні невідомі особи атакували з ножем «автомайданівця» Віталія Устименка, того ж місяця двоє чоловіків побили головного редактора херсонського сайту «Мост» Сергія Нікітенка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: