У Харкові за держзраду засудили 84-річного чоловіка: вирок – 12 років ув’язнення

photo_2017-10-14_11-40-17

Орджонікідзевський райсуд Харкова засудив до 12 років ув'язнення 84-річного харків'янина Мехті Логунова за звинуваченням у державній зраді.

За даними прес-служби прокуратури Харківської області, чоловік збирав для Росії таємні відомості про оборонні замовлення України, передає УП.

«Прокуратура довела, що зловмисник збирав відомості, які належать науковим установам та становлять державну таємницю. У подальшому інформацію планувалося передати представникам іноземної держави – Росії», - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці розповіли, що в поле зору Служби безпеки України зловмисник потрапив у серпні 2017 року.

«Діючи на шкоду обороноздатності та державній безпеці України він збирав відомості щодо державного оборонного замовлення, яке виконується одним із наукових центрів міста на підставі угод з Міністерством оборони України», - кажуть у прокуратурі.

Зазначається, що наразі вирок суду ще не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження. Зараз засуджений перебуває під вартою.

У коментарі «Українській правді» адвокат Логунова Максим Шаповалов розповів, що суд виніс вирок 30 липня. Тепер захист збирається оскаржувати це рішення. На подачу апеляції в нього є 30 днів.

Як повідомлялося, 17 серпня 2017 року в Харкові СБУ затримала Логунова як організатора угруповання, що було підготовлене російською розвідкою.

У вересні того ж року чоловіку оголосили про підозру в державній зраді. Українські оперативники встановили, що Логунов за завданням російських кураторів створив агентурну мережу з 18 людей, до складу якої входила агентурно-бойова група та інформатори.

Правоохоронці зазначали, що ватажка затримали після отримання таємних даних стосовно військових розробок у рамках Державного оборонного замовлення.

Також СБУ підозрювало, що угрупування, створене Логуновим, отримало з Росії завдання «вчинити вбивство кількох громадських діячів України».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: