У Львові запрацював відреставрований фонтан «Криниця з левами» (фото)

IMG_7030

Сьогодні, 31 липня, після довгої реставрації у Львові запрацював фонтан «Криниця з левами» на вулиці Коперника, передає кореспондент Дивись.info.

За словами начальниці управління охорони історичного середовища ЛМР Лілії Онищенко, це така умовна назва «Криниця з левами», оскільки леви тут з'явилися значно пізніше.

«На старих фотографіях видно, що це колись була ванна-фонтан з питною водою. Леви вже з'явилися тут пізніше. Їх перенесли зі старої міської Ратуші», - розповіла Онищенко та зазначила, що криницю необхідно було відреставрувати вже давно.

«Було дві проблеми - перше, потрібно було відреставрувати схил, адже через потрапляння грунтових вод стіна фактично була зруйнована та цегла абсолютно деструктована. Крім того, вода абсолютно не відходила нормально. Потрібно врахувати і те, що леви «пережили» вже багато часу тут», - пояснила Лілія Онищинко.

Роботи проводила підрядна організація ПП «Оберіг Груп» на замовлення управління охорони історичного середовища Львівської міськради.

Як розповіла Онищенко, реставраційна частина коштувала 150 тисяч гривень, а криниця із фонтаном - 136 тисяч, плюс допомога спонсорів.

За словами представника фірми «Оберіг-груп» Віктора Федоришина, леви були у вельми жахливому стані, оскільки через дерева вони постійно в затіненому середовищі, плюс ще волога та опади.

«За цей час леви поросли мохом, лишайниками, різними наростами, тому прийшлось всі ці нарости видаляти. Крім того, було дуже важко їх зняти з цього місця, тому що леви є ажурні та досить зруйновані. Коли ми їх демонтовували, була велика загроза, що вони можуть зруйнуватися», - зазначив Віктор Федоришин.

Нагадаємо, у жовтні минулого року у Львові розпочали реконструкцію криниці з левами на вулиці Коперника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: