Вища рада правосуддя визначила кількість суддів для антикорупційного суду

antikoruptsiyniy-sud

У Вищому антикорупційному суді буде 39 суддів. Таку кількість штатних одиниць погодила Вища рада правосуддя на засіданні 31 липня.

У Вищому антикорупційному суді буде 39 суддів. Таку кількість штатних одиниць погодила Вища рада правосуддя на засіданні 31 липня, пише УП

«Вища рада правосуддя вирішила погодити кількість суддів у Вищому антикорупційному суді – 39 штатних одиниць, з яких 12 – кількість штатних одиниць суддів Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що з відповідною пропозицією до ВРП 23 липня звернувся голова Державної судової адміністрації.

Як повідомлялося, 7 червня Верховна Рада ухвалила закон №7440 про Вищий антикорупційний суд України. За проголосували 315 народних депутатів. Президент Петро Порошенко підписав його 11 червня.

В опублікованому законі з’явилася правка, яка встановлює, що апеляції щодо справ НАБУ, які суди вже розглядають зараз, розглядатимуть у судах загальної юрисдикції, а не в Антикорупційному суді.

Transparency International зазначила, що в такому разі апеляція відбудеться в обхід Антикорупційного суду та в обхід попередніх домовленостей з міжнародними партнерами.

14 червня ЦПК назвав топ-корупціонерів, які можуть уникнути покарання через правку.

У Венеціанській комісії Ради Європи не наполягали на включенні в закон про Антикорупційний суд суперечливої норми про те, щоби справи проти корупціонерів, які вже спрямовані до суду, не підлягали апеляції у новоствореному Вищому антикорупційному суді (ВАС).

19 червня Міжнародний валютний фонд заявив, що очікує від України скасування суперечливої норми про апеляцію в законі про Вищий антикорупційний суд.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: