Як вибрати контактні лінзи? Головні правила

Man Holding Contact Lens On Finger

Багато людей, які роками страждають від проблем із зором, час від часу замислюються над тим, а чи не змінити окуляри на контактні лінзи. І відразу ж стикаються з масою питань, на які не можуть швидко знайти відповідь. Ми - допоможемо.

*промоція

Рецепт

Перш ніж приступити до вибору контактних лінз, знайдіть рецепт від лікаря на окуляри. Там є усі необхідні дані для того, аби вам могли підібрати відповідні лінзи. На жаль, не завжди пацієнтам з астигматизмом можна підібрати лінзи - в окремих випадках окуляри доведеться носити усе життя.

Модель

Контактні лінзи поділяються на одноденні і постійні, жорсткі і м'які, а також на дихаючі та не дихаючі. Отже, розберемося з цим по порядку. Дихаючі лінзи - м'які. Вони виконані з матеріалу, що пропускає кисень. Це дозволяє сітківці ока у буквальному сенсі дихати. Якщо контактні лінзи не пропускають кисень, їх можна використати не довше восьми годин на добу, і обов'язково знімати на ніч, аби уникнути гіпоксії сітківки, що відгукнеться проблемами із зором. Жорсткі лінзи бувають одноразовими - тобто, для одноразового вживання. М'які ж лінзи можна носити до одного місяця не знімаючи - звісно, вони обійдуться не дешево.

Магазин

Не купуйте лінзи у комівояжерів або на ринку. Для подібного товару є сертифіковані торгові точки. Проте не обов'язково шукати їх по усьому місту - досить потрапити в інтернет-магазин Linza, і ви стовідсотково відшукаєте лінзи собі за смаком. До речі, в цьому магазині вас точно порадує співвідношення ціна-якість.

Додаткові опції

Окрім чисто медичних свідчень, контактні лінзи можуть бути ще і кольоровими. Більше того, деякі лінзи оснащені фільтрами, що не дозволяють ультрафіолету травмувати очі, - їх можна використати як альтернативу сонцезахисним окулярам. Якщо ви не знайшли інформацію, що цікавить вас, в цій статті, то залишайте запитання у коментарях. Напевно на усі ваші питання знайдуться відповіді, які допоможуть надалі при виборі якісних контактних лінз.

*промоція

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: