Фестиваль Respublica буде повертати глядачам гроші за сміття

Latitude-deposit-cups

Хмельницький фестиваль бере курс на екологічність.

Фестиваль Respublica, який цього року пройде в місті Хмельницький з 31 серпня по 2 вересня, запускає еко-френдлі програму. Її суть полягає в можливості отримати назад частину вартості квитка, виконавши деякі «екологічні» умови.

Перше нововведення - фестиваль, за прикладом зарубіжних заходів, вводить можливість компенсації коштів за повернутий стакан.

«Тобто всі люди, які будуть купувати напої на фестивалі, будуть вносити «депозит» за стакан з жорсткого пластика. При бажанні її можна поповнювати напоєм безліч разів в будь-якому барі. А в кінці фестивалю стакан можна буде здати, отримавши свій депозит назад. Завдяки такому проекту, організатори фестивалю намагаються зменшити кількість сміття і використання одноразових пластикових склянок, які тоннами залишаються після заходу і завдають відчутної шкоди навколишньому середовищу», - йдеться в повідомленні від фестивалю.

Друге нововведення - можливість отримати гроші за винесення сміття. Організатори заохочують відвідувачів, які після себе залишать чистоту в наметовому містечку.

«При видачі фестивальних браслетів кожен житель кемпінгу також отримає сміттєвий пакет. Якщо відвідувач після закінчення фестивалю поверне його зі своїм сміттям (а не залишить його валятися в кемпінгу) в спеціальну точку збору, то він / вона отримає частину вартості квитка готівкою назад», - кажуть організатори.

Також Respublica нагадує, що для людей з інвалідністю вхід на фестиваль безкоштовний. У цьому році для них також буде організовано також безкоштовний трансфер з центру міста і спеціальні подіуми у сцен.

Всі ініціативи реалізовуються за підтримки Програми сприяння громадської активності «долучайтесь!» І Хмельницької обласної адміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: