Купол Верховної Ради відремонтують вперше за 45 років

45_main

У Києві вперше за 45 років почали реставраційні роботи даху будівлі Верховної Ради України на вулиці Грушевського, ремонт планують завершити у грудні 2018 року.

У Києві вперше за 45 років почали реставраційні роботи даху будівлі Верховної Ради України на вулиці Грушевського, ремонт планують завершити у грудні 2018 року, передає НВ.

Як повідомили у парламенті, загальна ціна договору на проведення реставраційних робіт складає 7 млн грн, що менше від експертної оцінки на півмільйона. Відповідно до умов договору, роботи повинні бути виконані до 10 грудня.

До закінчення парламентських канікул планують повністю замінити скло купола, очистити та пофарбувати металеві конструкції. Для цього залучено 100 працівників, які працюють у три зміни.

Наразі від бруду, іржі та старої фарби очистили сталеві конструкції купола, зняли більше половини старого армованого скла. Сам купол накрили плівкою для захисту від дощів і вітру.

Представники реставраційної фірми повідомили, що старе армоване скло, що покривало площу понад 600 кв.м, зношене більш, ніж на 85%.

«Іноді шибки кришилися буквально від дотику працівників. Однак життю парламентаріїв це не загрожувало. Адже завдяки особливості цього матеріалу скло лише тріскалося, а не розсипалося», - зазначив представник підрядної організації Відродження Андрій Жилинський.

«Ремонт куполу не проводився вже 45 років - про це свідчить навіть напис зварювальним пристроєм на сталевому листі покрівлі – 1973 рік», - додав головний фахівець відділу організації будівництва управління справами Верховної Ради Віктор Яремчук, який відповідає за проведення реставраційних робіт.

Будівлю Верховної Ради на Грушевського було побудовано за проектом архітектора Володимира Заболотного у 1939 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: