Напад на активістку у Херсоні: прокуратура втретє змінила кваліфікацію

Katerina-Gandzyuk-620x400
КАТЕРИНА ГАНДЗЮК ФОТО: З ФБ

У Генпрокуратурі повідомляють про зміну кваліфікації нападу на виконувачку обов’язків керуючої справами Херсонської міськради Катерини Гандзюк на «замах на умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю».

У Генпрокуратурі повідомляють про зміну кваліфікації нападу на виконувачку обов’язків керуючої справами Херсонської міськради Катерини Гандзюк на «замах на умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю», передає Радіо Свобода.

«Кримінальне провадження за фактом нападу на Гандзюк перекваліфіковано на ч. 2 ст. 15, п. 4 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України – замах на умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю», – написала речниця генпрокурора Лариса Сарган.

Спочатку правоохоронці кваліфікували напад на Катерину Гандзюк як «хуліганство», а потім перекваліфікували на «умисні тяжкі тілесні ушкодження, вчинені з метою залякування потерпілого».

Виконувачка обов’язків керуючого справами Херсонської міської ради Катерина Гандзюк перебуває в реанімаційному відділенні обласної клінічної лікарні після нападу, який стався вранці 31 липня близько 8:30. Коли жінка вийшла з під’їзду свого будинку, щоб іти на роботу, до неї підбіг невідомий, одягнений у чорне. Він плеснув в обличчя Гандзюк невідомою речовиною і втік.

Це вже третій цього літа напад на відомих у Херсоні людей. У червні невідомі особи атакували з ножем «автомайданівця» Віталія Устименка, того ж місяця двоє чоловіків побили головного редактора херсонського сайту «Мост» Сергія Нікітенка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: