У Львівській ОДА нарахували 176 мільйонів гривень «необов'язкової» економії

95_big_1454929152_613x459.75_3_0

На допорогових закупівлях область зекономила 176 млн.грн.

На допорогових закупівлях область зекономила 176 млн. грн.

Про це під час прес-конференції розповів директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Роман Филипів, передає кореспондент Дивись.info.

«Ми наполягаємо, що усі розпорядники бюджетних коштів повинні працювати в системі «Prozorro», навіть якщо мова йде про допорогові закупівлі. У 2016 році в результаті допорогових закупівель будо зекономлено 42 млн грн, у 2017 році – 142 млн грн, у першому півріччі 2018 року – 88 млн грн. Якщо це підсумувати  - 176 млн грн необов’язкової так би мовити економії, а лише через те, що ми зобов’язували розпорядників бюджетних коштів проводити допорогові закупівлі в системі «Prozorro»» - пояснив Роман Филипів.

За його словами, в області діє система моніторингу закупівель.

«Це відповідна інформаційна, комп’ютерна система, яка дає нам можливість спостерігати за кожною закупівлею та моніторити її на трьох етапах. Це етап оголошення закупівлі, Якщо наприклад вчора  розпорядниками коштів було оголошено 300 закупівель, то сьогодні працівники відділу державних закупівель відкриють кожну і подивляться чи правильно сформоване технічне  завдання, чи немає дискримінаційних умов, чи не завищена очікувана вартість. Наступний  - етап кваліфікації. Тут можна виявити, чи не вдається замовник до неконкурентних способів   дискваліфікації учасників. І наступний етап – укладення угоди, де ми також вивчаємо відповідні документи. Зараз під цю систему підпадають понад 200 розпорядників бюджетних коштів», - розповів Роман Филипів.

Він додав, що до цієї системи будуть долучені також районні державні адміністрації, та їхні структурні підрозділи, а це ще понад 200 розпорядників коштів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: