У Львові показали перші трамваї, які привезли з Німеччини (фото)

IMG_7198

Минулого тижня ЛКП «Львівелектротранс» отримав перші 6 трамваїв Tatra KT4 з Берліну, які після усіх процедур та переобладнання зможуть курсувати вулицями Львова.

Сьогодні, 1 серпня, їх офіційно презентували, інформує Дивись.info.

За словами заступника директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрія Білого, це прямий контракт між муніципальною компанією Берліну і «Львівелектротрансом» за кошти ЄБРР.

«Усього має бути 30 трамваїв, в липні ми отримали перші 6 одиниць і так в серпні отримаємо ще 8, у вересні та у жовтні - по 8», - зазначив Андрій Білий.

За його словами, зараз в депо на вулиці Городоцькій проводять всі необхідні операції для того, щоб ці трамваї могли їхати. «Минулого тижня приїжджали фахівці, які займаються сертифікацією, оскільки цей трамвай так само має бути сертифікований, як і всі інше. Зараз повним ходом йде переобладнання», - пояснив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Також він додав, що вартість одного трамваю становить близько 20 тисяч євро, але Берлін відповідає ще й за доставку.

На підприємстві сподіваються, що всі трамваї пройдуть сертифікацію і почнуть курсувати до кінця року.

Своєю чергою, директор ЛКП «Львівелектротранс» Олег Береза наголосив, що вагони отриманих траваїв обладнані кондиціонером в кабіні водія, опаленням в салоні, кнопками для відкривання дверей та для зв'язку з водієм.

За словами Олега Берези, підприємство спільно з «Електроном» напрацьовують варіанти для пристосування дверей до високих зупинок.

«Вулицями Львова перші вагони планують пустити у вересні», - сказав Береза та зазначив, що курсуватимуть вони на найпопулярніших маршрутах та частково замінять старі трамваї.

«Для нас важливо, щоб були доповнені популярні маршрути, такі як №2 і 3. Важливо, щоб ми наповнили кожен маршрут. Будемо ставити їх пропорційно, перші 6 трамваїв підуть десь на №2, 6 та 9 маршрути, але постійно не будуть працювати в межах одного маршруту», - додав директор Львівелектротрансу.

Читайте також: У ЛМР розповіли, коли берлінські трамваї курсуватимуть вулицями міста

Нагадаємо, 24 липня до Львова прибули перші вживані трамваї Tatra KT4 з Берліна. Львівська міськрада вирішила купувати у Німеччини вживані трамваї, які вивели з експлуатації наприкінці 2017 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: