У Львові відкриють майданчик для збору негабаритних будівельних відходів

42-10
Фото: ілюстративне

На території ЛКП «ТФ «Львівспецкомунтранс» (вул. Жовківська, 18) з 1 серпня функціонуватиме перший у Львові майданчик для збору негабаритних, дрібних будівельних відходів та вторсировини.

Як повідомили в Львівспецкомунтрансі, протягом 3-х місяців підприємство прийматиме безкоштовно: дерев’яні відходи, меблі, побутову техніку, шину, полімери, скло, папір та метал.

Опісля вказаного терміну запровадять плату, розмір якої визначатимуть в результаті оцінки попиту на дану послугу.

Зібране сміття віддаватимуть на переробку чи утилізацію підприємствам, з якими будуть укладені відповідні угоди. Послуга буде доступна фізичним особам – мешканцям Львова. Одна людина матиме змогу привезти на майданчик обмежену кількість відходів, щоб унеможливити зловживання даною послугою з боку підприємців.

«Робота майданчика спрямована на те, аби зменшити потрапляння негабаритних відходів та будівельних відходів в контейнери. Ми надаємо львів’янам місце для утилізації сміття і сподіваємося, що вони сповна користуватимуться цією послугою. Це ще один крок до того, аби зробити місто чистішим. Також це дасть змогу збільшити кількість відібраної вторинної сировини і зменшити кількість відходів, які потрібно вивозити з міста», - запевняє директор «Львівспецкомунтрансу» Тарас Стефанишин.

Зазначається, якщо ініціатива виправдає себе, такі майданчики згодом відкриють в інших районах міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: