В Україні змінили правила продажу іпотеки фізосіб

36_main

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) змінив підхід до продажу прав вимоги за кредитами фізичних осіб, забезпеченими іпотекою.

Про це  повідомила прес-служба відомства.

Так, Фонд буде об'єднувати непродані з першого разу на індивідуальних торгах права на вимоги за іпотечними кредитами фізосіб в пули від 10 активів загальною вартістю від 30 млн грн.

Перші, сформовані за новими принципами пули, будуть торгуватися в системі ProZorro.Продажі вже у вересні цього року.

Пули будуть формуватися за спільністю одного або декількох ознак: регіон, валюта договору, період проведення торгів, місце розташування предмета іпотеки та ін.

Якщо аукціон з продажу пулу не відбудуться, з активів сформують більші пули загальною вартістю від 100 млн грн.

Крім того, Фонд обмежив максимальне зниження вартості пулів іпотек фізосіб на голландському аукціоні до 50% від їх початкової ціни.

Нагадаємо, що індивідуальний продаж іпотечних кредитів фізичних осіб Фонд почав восени минулого року. На сьогоднішній день через індивідуальні торги пройшло більше 10 тис. іпотечних кредитів фізичних осіб, заборгованість за якими становила близько 26 млрд грн. З них на індивідуальних торгах було продано 1,6 тис. кредитів, заборгованість за якими склала близько 2 млрд грн. Середній рівень конверсії (співвідношення ціни продажу до балансової заборгованості) - 25%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: