Загиблі в Африці російські журналісти знімали сюжет про «ПВК Вагнера»

94e65daa4fcc1e961d2db48605433

Російські ЗМІ приховують інформацію про те, що загиблі в Центральноафриканській республіці журналісти приїхали в країну, щоб зняти спільний фільм з Центром управління розслідуваннями Михайла Ходорковського про діяльність «ПВК Вагнера» в Африці.

Російські ЗМІ приховують інформацію про те, що загиблі в Центральноафриканській республіці журналісти приїхали в країну, щоб зняти спільний фільм з Центром управління розслідуваннями Михайла Ходорковського про діяльність «ПВК Вагнера» в Африці, пише ІnfoResist.

Так, після інформації про загибель в ЦАР журналіста Орхана Джемаля, режисера Олександра Расторгуєва та оператора Кирила Радченка Центр управління розслідуваннями в блозі на сайті «Ехо Москви» відкрито заявив, що знімальна група прибула в країну для зйомок матеріалу про діяльність «ПВК Вагнера».

Однак, російські ЗМІ, кажучи про вбивство журналістів, вирішили не уточнювати мету їх перебування в Центральноафриканській республіці. Прокремлівські ЗМІ, такі як «ТАСС», і «Росія 24», повідомляють, що журналісти знімали «документальний фільм», не кажучи про «ПВК Вагнера».

Агентство «РІА Новини», перекрутило заяву Центру управління розслідуваннями і повідомило, що журналісти знімали в країні «документальне кіно про життя ЦАР».

У сюжеті на «Першому каналі» обмовилися, що, за словами дружини журналіста Орхана Джемаля, в ЦАР він працював над фільмом про діяльність ПВК. Назва ПВК також не уточнили. Також назва ПВК не уточнює російський «Інтерфакс».

На сайті телеканалу «НТВ» говориться, що росіяни, які в ЦАР «збиралися знімати фільм», могли вбити бойовики мусульманського угруповання «Селек». При цьому в матеріалі на уточнюється, що «Селек» може бути тісно пов'язана з діяльністю «ПВК Вагнера» в країні.

Телеканал Міноборони РФ «Зірка» вирішив взагалі не повідомляти про цілі перебування загиблих громадян РФ в Африці.

Нагадаємо, про загибель в ЦАР журналіста Орхана Джемаля, режисера Олександра Расторгуєва та оператора Кирила Радченка стало відомо 31 липня. Їх тіла виявили в 23 кілометрах від міста Сибутами. Росіяни знімали фільм про діяльність «ПВК Вагнера».

Російський соціолог Ігор Ейдман припустив, що російську знімальну групу могли ліквідувати самі бійці ПВК.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: