Набув чинності закон про статус зниклих безвісти

1f46ce67e61fb698da490c9187f66dbf_1450862918_extra_large

В Україні 2 серпня набув чинності закон «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти».

Вчора, 1 серпня, його було оприлюднено у парламентській газеті «Голос України».

Закон визначає правовий статус осіб, зниклих безвісти, та забезпечує правове регулювання відносин, пов’язаних із встановленням та обліком, розшуком і соціальним захистом таких осіб та їх родичів.

Документом визначаються й основні повноваження та завдання Комісії з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, що є постійно діючим дорадчо-консультативним органом при Кабінеті міністрів, порядок її утворення, перелік органів, представники яких включаються до Комісії.

Законом також створюється Єдиний реєстр осіб, зниклих безвісти - електронна база даних, що міститиме відомості про осіб, зниклих безвісти, інформацію про невпізнані останки, а також про наявність чи відсутність рішення суду про визнання розшукуваних осіб безвісно відсутніми або оголошення померлими. Документом визначено структуру Реєстру, порядок внесення відомостей та надання інформації з нього тощо.

Передбачено, що реалізація положень закону дозволить належним чином врегулювати правовий статус осіб, зниклих безвісти, забезпечити належний правовий захист таких осіб та їхніх родичів, а також врегулювати питання їх розшуку у відповідності до стандартів міжнародного гуманітарного права, міжнародного права прав людини та рекомендацій Ради Європи.

Документ набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: