Угорського дипломата викликали в МЗС через антиукраїнські заяви Орбана

4DE00C0F-4A78-4999-8480-91973927C9B4_cx0_cy10_cw0_w1023_r1_s

МЗС України 31 липня викликало тимчасово повіреного у справах Угорщини в Україні, щоб висловити рішучий протест у зв’язку з низкою недружніх кроків офіційного Будапешта стосовно України.

Про це йдеться у коментарі, оприлюдненому на сайті відомства, повідомляє УП.

Згідно з повідомленням, у МЗС наголосили Ласло Лапу на необхідності припинення дій, які негативно впливають на двосторонні відносини.

«Зокрема, наголошено на неприйнятності останніх заяв прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана щодо євроінтеграційних та євроатлантичних прагнень України, які суттєво дисонують з політикою Європейського Союзу та, у значній мірі, відображають підходи країни-агресора», - заявили в українському міністерстві.

МЗС також вручило угорському дипломату ноту з вимогою надання офіційних роз’яснень у зв’язку із рішенням уряду Угорщини створити посаду уповноваженого міністра, відповідального за розвиток Закарпатської області та програми розвитку дитячих садків Карпатського басейну. В МЗС протестують, що до сфери компетенції уповноваженого віднесено частину суверенної території України.

«Незважаючи на конструктивний підхід української сторони щодо вирішення існуючих проблемних питань, останні дії Угорщини свідчать про вибір конфронтації замість співпраці і пряме втручання у внутрішні справи України», - заявили у міністерстві.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, виступаючи 28 липня в університеті в Румунії, висловив сумнів щодо реалістичності прагнень України стати членом ЄС і НАТО. За його словами, на заваді стоятиме бажання Росії відновити старий порядок.

В уряді жорстко відреагували на заяву Орбана про Росію та вступ України до НАТО і ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: