Фактично кожні чотири дні в Україні б'ють журналістів, – НСЖУ

im578x383-camera_bryansku

В Україні у липні 2018 року зафіксовано вісім випадків фізичної агресії щодо журналістів, заявили у середу, 3 серпня, у Національній спілці журналістів України (НСЖУ).

В Україні у липні 2018 року зафіксовано вісім випадків фізичної агресії щодо журналістів, заявили у середу, 3 серпня, у Національній спілці журналістів України (НСЖУ), передає DW.

За даними спілки, напади сталися у Києві та області, на Дніпропетровщині, Чернігівщині, у курортних Одесі та Херсоні.

«Про побиття чоловіка працівниками СБУ заявляє також дружина турецького журналіста Юсуфа Інана, якого силоміць депортували з Миколаєва до Туреччини», - нагадали у НСЖУ.

Загалом, як наголосили в НСЖУ, відповідно до моніторингу «Індекс фізичної безпеки журналістів України», який вони проводять спільно з партнерськими організаціями, за сім місяців 2018 року трапилось 53 інциденти із застосуванням сили до журналістів.

«Фактично кожні чотири дні в Україні б'ють журналістів. Маємо 53 інциденти з початку року у Києві та регіонах при відсутності прецедентів належного покарання за атаки на журналістів. І що характерно, в окремих нападах ми звинувачуємо самих силовиків. Тому рівень тривоги у журналістських колах щодо фізичної безпеки є надзвичайним», - заявив голова НСЖУ Сергій Томіленко.

У травні цього року правозахисники міжнародної організації «Репортери без кордонів» заявили, що в Україні вдвічі почастішали напади на журналістів. Зростання спостерігається вперше з 2015 року, повідомили в організації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: