Росіянин, який відбуває термін за тероризм, просить, щоб його обміняли на українського в’язня

_sedikov_1_650x410
Олексій Седіков

Громадянин Росії Олексій Седіков, який відбуває покарання за тероризм в Бучанській колонії, надав заяву на ім’я Президента РФ з проханням повернути його на територію Росії шляхом обміну на одного з українських політв’язнів.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написала уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова.

«Цей лист був відправлений до МЗС України, щоб вони дипломатичною поштою відправили його на Адміністрацію Президента РФ.

Також я звернулась до Ірини Геращенко – представника України в гуманітарній підгрупі ТКГ з урегулювання ситуації на Донбасі, до МЗС України, до Уповноваженого з прав людини РФ Тетяни Москалькової та до Радника Президента РФ, Голови Ради при Президентові РФ з розвитку громадянського суспільства та правам людини Михайла Федотова щодо сприяння можливості гуманітарного обміну один на один.

На Сенцова, Балуха , Клиха або Кольченка, яким, як і Седікову, потрібна медична допомога», – написала Людмила Денісова.

Нагадаємо, Олексій Седіков був затриманий торік, влітку, неподалік Троїцького. За його словами, він прибув в Україну з Архангельської області Росії, щоб воювати на боці бандформувань «ДНР-ЛНР». На допиті, Олексій Седіков розповів, що бойовиків інструктують та навчають веденню бойових дій кадрові російські військові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: