Сьогодні запрацював туристичний барометр Тустані

DSC_0669_1533393232_613x371.63125_3_0

Сьогодні, 4 серпня, у межах ХІІІ фестивалю української середньовічної культури «Ту Стань!» відбулось відкриття туристичного барометра Тустані.

Про це інформує прес-центр ЛОДА.

Участь в урочистому відкритті взяли голова Верховної Ради України Андрій Парубій, перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський.

«Для мене сьогодні велика честь бути тут. Я хотів би подякувати Львівській ОДА та Львівській ОР за цю ініціативу, яка підтверджує, що Тустань стає культовим місцем не лише для Львівської області, але й всієї України. Дуже приємно, що цей дух відтворюється не лише гуртом ентузіастів, а сотні і тисячі людей сьогодні тут у середньовічних костюмах. Це не лише львів’яни, але й гості з інших країн. Вони приїхали, аби пізнати дух українського середньовіччя, дух українського лицарства. Я впевнений, що наш барометр стане візитною карткою до заповідника. Барометр став ще одним підтвердженням того, наскільки велика кількість туристів і просто українців, що хочуть насолодитися духом лицарства з кожним роком зростає і Тустань стає більш популярною і культовою», - наголосив Андрій Парубій.

Зазначимо, що туристичний барометр встановили з метою популяризації унікальної пам’ятки природи, культури та історії «Тустань».

«Це зможе не лише популяризувати Тустань як осередок, де можна гарно провести час. Це хороший приклад, який як ми сподіваємося переймуть інші області, які будуть інвестувати у туристичну інфраструктуру, для того, щоб кожен, хто приїде сюди, зміг доторкнутися і залишити про себе згадку. А ми таким чином знатимемо скільки людей і туристів відвідали цю історичну місцину, місце, де дихає наша культура та історія», - зазначив Ростислав Замлинський.

Окрім того, він також подякував усім причетним до цього фестивалю, адже з кожним роком він стає все масовішим і насиченішим, а також залучаються інноваційні технології, а це є підтвердженням того, що Львівщина активно розвивається.

«Нам є що показати, нам є чим пишатися. Ми робимо це для того, щоб краще пізнати свою культуру і історію. Дуже важливо, що до цього долучаються діти, адже у такий спосіб вони можуть побачити, яким чином формувалася наша нація, культура та народ», - наголосив Ростислав Замлинський.

Нагадаємо, що  Проект реалізовано в межах Програми підтримки ініціатив Карпатських громад

Реалізовано проект «Туристчиний барометр Тустані» Асоціаціацією сприяння розвитку молодіжного туризму у партнерстві із управлінням туризму та курортів Львівської обласної державної адміністрації та Державним історико-культурним заповідником «Тустань», підтриманого у межах програми підтримки ініціатив карпатських громад, що реалізовується ЄВРОРЕГІОН "КАРПАТИ - УКРАЇНА" за фінансової підтримки Львівської обласної  ради, Закарпатської, Івано-Франківської та Чернівецької обласних рад, ДТЕК - DTEK та Моршинська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: