740 іноземцям заборонили в'їзд до України: незаконно їздили до Криму і на Донбас

0d9b4e2-dps

З початку року щодо 740 іноземцям заборонено в’їзд до України на 3 роки за незаконні візити до тимчасово окупованих територій Донбасу та АР Крим.

Про це повідомили у Держприкордонслужбі України.

За даними ДПСУ, факти незаконного відвідування тимчасово окупованих територій часто встановлюються як щодо  іноземців чи осіб без громадянства, так і громадян України.

З початку року за статтею 204-2 КУпАП («Порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї») прикордонниками складено протоколи стосовно 600 осіб.

«Через незаконний перетин кордону у закритих пунктах пропуску прийнято рішення стосовно 740 іноземців про заборону в’їзду на територію України терміном на 3 роки», - зазначили у ДПСУ.

У відомстві нагадали, що порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповані території Криму, Донецької та Луганської областей через пункти пропуску, закриті урядом України, передбачає кримінальну (ст. 332-1 КК України) таадміністративну (ст. 204-1 і ст. 204-2 КУпАП) відповідальність.

З початку 2017 року Держприкордонслужба заборонила в'їзд в Україну 70 артистам, зокрема тим, хто в обхід українського законодавства відвідав анексований Росією Крим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: