У Львові відреставрували старовинну браму (фото)

IMG_7668

У рамках програми співфінансування реставрації історичних дверей і брам між Львівською міською радою та мешканцями завершили реставрацію вхідної брами в будинку вул. Котляревського, 15.

Сьогодні, 7 серпня, відбувся акт передачі виконаних робіт, передає кореспондент Дивись.info.

Голова об'єднання ОСББ «Добро» по вулиці Котляревського, 15 Тетяна Павлів, яка живе в цьому будинку більше 20 років, розповіла, що дім збудований ще 1912 році і відтоді вхідні двері не реставрувалися.

«Зібралися група мешканців та однодумців, які захотіли зберегти автентичність таких речей і дійшли до того, що покоління, які будуть після нас, мають побачити ці витвори. Оскільки в нас створене ОСББ і всі мешканці на зборах вирішують, що і як робити, я поцікавилася, що можна зробити за кошти мешканців та міста. Саме так і виник такий проект - відреставрувати браму», - пояснила пані Тетяна.

За її словами, роботою задоволені всі. «Я вважаю, що це найкращі двері у Львові», - відзначила голова ОСББ.

Роботи з реставрації тривали трохи більше місяця. Вклад мешканців у реставрацію дверей - близько 9 тисяч гривень. (70% коштів вартості робіт фінансувалось Львівською міською радою і 30% - мешканцями).

Своєю чергою, майстер, який працював над реставрацією дверей, Василь Решканець наголосив, що в загальному двері були добре збережені.

«Дуже добре, що люди нічого не робили, тобто не було ніякого механічного втручання, а лише пофарбували», - зазначив майстер та оцінив, що загалом роботи були нескладні та загалом коштували 30 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: