«Кінець близько»: Сенцов написав листа своїй сестрі

306990
Фото: Прямий

Ув’язнений у Росії український режисер Олег Сенцов, який 87-й день голодує в російській колонії, перебуває в «катастрофічно» поганому стан.

Про це написала у Facebook його сестра Наталія Каплан.

«Все не просто погано, все катастрофічно погано. Олег мені через адвоката передав лист, він майже не встає. Написав, що кінець близький, і він це не про звільнення. Запитує, чи цікавиться хтось ще його голодуванням, йому не передають листів, ніяких! Каже, що він зараз в інформаційному вакуумі і взагалі не знає, що відбувається», – написала Каплан 8 серпня.

Вона додала, що Європейський суд із прав людини наполягає на переведенні Сенцова до цивільної лікарні, ближче до місця прописки. «Олег відмовився, каже, що він просто не переживе етап, а в цивільній лікарні в Лабитнангі, куди він вже потрапляв до реанімації, над ним знущаються ще більше, ніж у тюремній», – написала Каплан.

Нагадаємо, Олег Сенцов був засуджений в Росії в серпні 2015 року на 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у плануванні терактів в анексованому Криму. Він провину не визнає. 14 травня режисер оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнення українських політв'язнів у Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: