Літня школа іконопису: як на Львівщині дітей вчать малювати ікони (фото)

IMG_7714

Сьогодні, 8 серпня, в селі Стара Скварява, що на Жовківщині, для дітей провели черговий майстер-клас з малювання ікон, передає кореспондент Дивись.info.

Викладачка Юлія Кузь розповіла, що заняття проводять раз на тиждень і тривають по кілька годин. Так протягом місяця навчають діток малювати.

«Дітям завжди цікаво щось нове, те, що вони ніколи не пробували і весь той процес дуже затягує, оскільки вони самостійно готують фарбу, емульсію. Крім того, вони ніколи не малювали на дошках, тому для них це також цікаво», - розповідає пані Юлія.

За її словами, насамперед це вчить терпінню, адже для того, щоби намалювати ікону, потрібно мати терпіння. «Треба чекати поки одна фарба висохне, щоб накласти другу, інакше нічого не вийде», - каже викладачка.

Діти малюють на липових дошках натуральними фарбами, які самі змішують. Загалом у Літній школі іконопису вчаться 12 дітей.

За взірець взяли ікону з села Винівка XV століття.

Своєю чергою, заступниця директора з музейного розвитку Львівського музею історії релігії. Зоряна Білик розповіла, що два роки поспіль дуже інтенсивно працюють у  сільських філіях.

«Як показала наша практика, сільські діти – це такі блискучі таланти, які треба розвивати», - відзначила Зоряна Білик.

Вона також додала, що заняття в іконописній школі триватимуть до 24 серпня, а на День Незалежності дитячі роботи представлять на виставці у музеї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: