Міністр оборони звільнив старшину, який побив солдата на Львівщині

ecd8733-soldat
Фото: Радіо Свобода

У 45-ій окремій артилерійській бригаді Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного провели службове розслідування через побиття солдата на Яворівському полігоні.

Про це повідомили на сайті Міноборони.

Зазначається, що Міністр оборони прийняв рішення про притягнення до відповідальності посадових осіб військової частини. Зокрема, старшину Сергія Ляпініна, який побив підлеглого солдата, звільнили з ЗСУ.

Нещодавно у військовій частині А2943, що розташована у Яворові, старшина Сергій Ляпінін, побив солдата В’ячеслава Явного за те, що хлопець заснув під час занять. Унаслідок побиття у В’ячеслава Явного розірвалась селезінка. У лікарні Новояворівська солдату видалили селезінку.

За словами солдата, перед цим випадком начальник штабу Роман Глудик та старшина Сергій Ляпінін відвезли його у ліс та змусили копати собі яму. В’ячеслав Явний каже, що командири зробили це після того, як він на три дні запізнився на службу.

У рамках службового розслідування Міноборони також позбавило майора Романа Глудика військового звання. Окрім застосування ним насилля до підлеглого, також встановлено, що Роман Глудик отримував хабарі від батьків військовослужбовців.

Також командира військової частини Терещука О. М. та заступника командира з виховної роботи Рогова О. В. попередили про повну службову невідповідність через неналежне виконання службових обов’язків. Лейтенанту Берездецькому Ю. Р. оголосили сувору догану через те, що не забезпечив належну військову дисципліну під час занять.

Нагадаємо, що за фактом побиття солдата поліція відкрила кримінальне провадження, міру покарання для підозрюваних обере суд після закінчення досудового розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: