Стали відомі подробиці масового отруєння дітей на Львівщині

377cc5aa59ffe09636f200416121a13c

Туристична група з Хмельницької області майже в повному складі стала жертвою гострої кишкової інфекції на Львівщині.

Діти приїхали за триденною путівкою, котрою їх нагородили за участь у спортивних змаганнях, однак відпочинок для більш ніж половини з них завершився екстреною госпіталізацією, передає ТСН.

Сніжана Конишева розповіла, що група цілий день гуляла містом, а на вечерю повернулася до готелю. Дівчина каже, що їжа їй не смакувала, але була голодна, тому мусила їсти.

«Ми поїли вареники, вареники взагалі не смачні – там щось витікало незрозуміле. І коло вареників ще стояла сметана, але вона якась гірка була», - пригадує школярка.

Діти почали скаржитися на погане самопочуття вже за кілька годин після вечері, а близько півночі на подвір’ї готелю зібралося понад два десятки школярів із симптомами отруєння. Швидкими і приватним траспортом їх відвезли до інфекційної лікарні.

26 дітей і один дорослий – з однієї туристичної групи, приїхали до Львова з Хмельниччини. Оселилися у придорожньому готелі. Це була триденна путівка, яку діти отримали як нагороду за участь у спортивних змаганнях. Вчора група вже мала повертатися додому, але дві третини дітей екстрено ушпиталили.

Отруєним від 12 до 18 років, також у лікарні медсестра групи.

«Діти були в стані середньої важкості, одна дитина у важкому стані, але там був більше виражений психоемоційний фактом, була госпіталізована у реанімаційне відділення, зараз вже переведена до нас», – розповіла завідувач відділення Львівської обласної інфекційної лікарні Таміла Алексанян.

Постраждалі, з якими вдалося поспілкуватися, запевняють, що  за межами готелю практично не харчувалися.

«Ішли в магазин купувати воду, морозиво. А так ми їли тільки в готелі», – каже Іванна Максимчук.

Вихователі групи від телекамер утікають, а готель нині зачинений. Подружжя з Польщі – фактично останні, хто виселявся звідти.

«Отруєння? Діти? Ні, не чули. Ми тут замовляли тільки сніданки. Сьогодні була лише яєчня, цілком нормальна», - каже турист Каміль Терлецький.

У кафе готелю працює поліція та фахівці Держспоживслужби.

«Обов’язково обстеження персоналу, обов’язково відбір проб харчових продуктів, які є на залишку, обов’язково змиви на бактерії групи кишкової палички, вода», - пояснила головний спеціаліст Пустомитівського райуправління Держспоживслужби у Львівській області Віра Самійло.

У готелі стверджують, що за три  роки роботи випадок з отруєнням у них уперше. Постачальників їжі називають надійними, у медичних картках персоналу теж не сумніваються.

«Вони харчувалися в нас, можливо, харчувалися ще десь. Ми не знімаємо із себе ніякої провини. Поки нема результатів аналізів», - пояснив бренд-менеджер мережі готелів Мікаель Арутюнян.

Масове отруєння дітей у готелі на Львівщині: кількість постраждалих різко зросла

За фактом масового отруєння поліція відкрила кримінальне провадження. Потерпілим дітям уже краще, незабаром їх випишуть додому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: