У Львівській академії мистецтв відбудеться виставка китайського живопису

plakat__1533719862_613x410.71_3_0

9 серпня о 16:00 у галереї Львівської національної академії мистецтв (вул. Кубійовича, 35б) відбудеться презентація творів китайського живопису «Зелена хвиля над Дніпром».

Як повідомили в прес-службі ЛОДА, виставка триватиме лише один день та представить кращі здобутки сучасного китайського живопису із його багатовіковими традиціями та непересічними естетичними якостями.

До експозиції увійдуть твори одинадцятьох митців – професорів та студентів, що представляють  одні із найпотужніших вищі мистецькі школи Китаю (Академія Образотворчого мистецтва Шанхайського університету, Центральна академія мистецтв, Нанкінська академія мистецтв). Хоча в основі усіх робіт лежать глибинні традиції китайського живопису, можна виразно простежити індивідуальну манеру та авторський почерк кожного із авторів.

В комплексі, пропонована експозиція вирізнятиметься легкістю та надзвичайною естетичною виваженістю, яка притаманна китайській художній культурі в цілому.

Символічна назва виставки «ЗЕЛЕНА ХВИЛЯ НАД ДНІПРОМ» апелює до назви великої мистецької галереї в м. Усі «Greenwave» (у пер. з англ. «Зелена хвиля»), яка активно співпрацює з українськими художниками, проте цього разу демонструватиме кращі здобутки сучасної  художньої культури Китаю в Україні.

Цей міжнародний мистецький проект відбувається у межах візиту до Львова делегації культурно-мистецьких діячів з Китаю, з ініціативи та за підтримки Західного регіонального науково-мистецького центру Національної академії мистецтв України, Львівської національної академії мистецтв та Музею мистецтва Центрально-східної Європи «GREENWAVE» м. Усі (КНР).

Вхід на виставку вільний з 10:00 до 18:00. Заходи за участю іноземних гостей відбудуться з 16:00 по 17:30.

Куратори виставки: Ю Яомінь (КНР), Михайло Бокотей (Україна).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: