У неділю відбудеться благодійне сходження на найвищу гору Львівщини

IMG_3140

В неділю, 12 серпня, відбудеться благодійне сходження на найвищу точку Львівщини –  «Мандруй на Пікуй!».

У неділю, 12 серпня, відбудеться благодійне сходження на найвищу точку Львівщини –  «Мандруй на Пікуй!».

Як повідомляють організатори, мета заходу – збір коштів на придбання спеціального візка «жульєтки» із електропідсилювачем, за допомогою якого більше людей з інвалідністю зможуть подорожувати Карпатами.

Благодійна акція пройде в рамках проекту On3wheels (На трьох колесах), спільно з Управлінням фізичної культури та спорту і Управлінням туризму і курортів Львівської ОДА.

Зокрема, 12 серпня львів’яни прагнуть довести, що мандрівки в горах доступні для кожного.

Учасниками благодійного сходження є спортивні молодіжні організації, колектив обласної держадміністрації, команда проекту On3wheels та усі охочі.

Ірина Трач, мандрівниця, яка вперше піднімиться на гірську вершину із допомогою «жульєтки», поділилась, що це її перша така мандрівка, проте, вона сподівається, що не остання.

Начальниця управління туризму ЛОДА Наталя Табака розповіла, що мета сходження є благодійною.

«Ціль заходу – придбати «жульєтку» із електропідсилювачем – спеціальний візок для активного відпочинку. Під час походу ми зберемо кошти, щоб придбати такий візок для проекту On3wheels, команда якого допомагає людям з інвалідністю підкорювати гірські вершини, активно відпочивати і насолоджуватись красою Карпат», – сказала пані Наталя.

Варто зазначити, що команда проекту On3wheels два роки поспіль успішно організовує подорожі горами для людей з інвалідністю.

Співзасновник проекту Олександр Луцик, розповів, що за допомогою спеціального візка «жульєтка» вже здійснили 17 сходжень на різні точки українських Карпат за участю людей з інвалідністю. Наразі такий візок в Україні один.

«До нас часто звертаються звичайні українці, які хочуть організувати похід для своїх друзів з інвалідністю і ми безкоштовно надаємо їм наш спеціальний візок. Наші волонтери, кількість яких щоразу збільшується, – звичайні активні українці, які хочуть бути причетними до суспільних змін», — каже Олександр Луцик.

Деталі про Благодійне сходження «Мандруй на Пікуй!» та можливість реєстрації є на сторінці події у Facebook.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: