Українець розповів про громадський транспорт у Колумбії

630_360_1533716386-4723

У столиці Колумбії Боготі мешкає близько 10 мільйонів людей, тому дороги переповнені автомобілями та громадським транспортом. 

Про це у  сюжеті ictv розповів українець Ростислав, який живе в латиноамериканській країні кілька років.

«Метро в столиці немає, тому вся відповідальність за громадські перевезення падає на місцеві автобуси. Вони абсолютно різні, є так звані трансміленіо – це великі, швидкі автобуси, є трохи менші, а є взагалі малесенькі, які, здається, лише на дітей розраховані. До речі, зупиняються автобуси, де заманеться», - розповідає хлепець.

За його словами, можна скористатися і маршрутками. Проїзд коштує від 16 до 25 гривень, у деяких можна розплачуватися готівкою, для деяких треба мати спеціальні пропускні карточки.

Також місто наповнене таксі, які зупиняються за одним помахом руки.

Багато колумбійців пересуваються власними автівками, вони тут коштують від 10 тисяч доларів. Але купити залізного коня в Колумбії не так просто.

«Для того, аби купити в кредит автівку, яка коштує 15 тисяч доларів, треба мати близько 10% від суми, тобто 1300-1400 доларів. Також потрібно працювати мінімум шість місяців і проживати в Колумбії мінімум 2 роки», – розповідає Ростислав.

Утім, він підкреслює, що кожного дня на автівці їздити не дозволяється.

«Існує така система: якщо ваш номер закінчується на парне число, ви зможете водити автівку у понеділок, середу і п’ятницю, якщо непарне число – то у вівторок і четвер. У вихідні можуть водити всі. Таку систему ввели, щоб розвантажити місто», – каже хлопець.

Тому, щоб не чекати своєї черги на право водити машину, більшість колумбійців купують мотоцикли. Ростислав запевняє, що цей транспорт може вберегти від заторів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: