«Не Польща»: у Мінсоцполітики розповіли, куди українці найбільше виїжджають на роботу

145338

Серед працевлаштованих за кордоном українців торік третина раніше працювали на транспорті. 

Торік найвищі показники трудової міграції серед українців зафіксовані на Кіпрі. Там знайшли роботу понад 17 тисяч співвітчизників – це більше, ніж у будь-якій іншій країні. Про таке повідомляє «Укрінформ», посилаючись на Мінсоцполітики.

Як стало відомо, у ТОП-5 також опинилися Польща, Німеччина, Британія та Греція.

«Найбільшими потоки трудових міграцій були на Кіпр (17,8 тис. осіб), Польщу (12,4 тис. осіб), Німеччину (9,2 тис. осіб), Велику Британію (8,1 тис. осіб), Грецію (6,3 тис. осіб), Панаму (2,8 тис. осіб), США (2,6 тис. осіб), Нідерланди (2,6 тис. осіб)», – зазначено у повідомленні.

Крім того, у Мінсоцполітики уточнили: серед працевлаштованих за кордоном громадян України у 2017 році третина раніше працювали на транспорті, 10% – у переробній промисловості та 10% – на будівництві.

Загалом торік майже 84 тисячі українців (83,8 тис.) знайшли роботу за кордоном за допомогою фірм, що мають відповідну ліцензію Мінсоцполітики на посередництво.

Утім, у відомстві визнають: наведені дані "характеризують лише окрему частину ринку праці, адже більшість наших співвітчизників знаходить роботу за кордоном без посередників".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: