У Львові хочуть спорудити сучасний спортивний комплекс

76-1-1

З 24 липня до 23 серпня триватиме громадське слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проекту внесення змін до детального плану території у районі вул. Липинського (зміна 1) у м. Львові.

У проекті опрацьовано планувальне рішення використання та забудови території орієнтовною площею 39, 4 га. Замовником цієї містобудівної документації є управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради, розробником — ДП ДІПМ «Містопроект». Про це йдеться на порталі депутатів ЛМР.

У рамках громадського слухання 8 серпня в актовому залі Шевченківської районної адміністрації відбулася зустріч з головним архітектором проекту Юрієм Столяровим, який наголосив, що зараз предметом розгляду є внесення змін в існуючий детальний план розвитку території. Він стосується частини біля вулиці Промислової, кінцевої зупинки трамваю, на вул. Лінкольна, де зараз є автостоянка. Існуючим планом на місці автостоянки планувався торговий центр, а зараз там пропонується розташувати об’єкт спортивного призначення – спортивний комплекс – будівля висотою орієнтовно чотири поверхи, за якою  передбачені відкриті спортивні майданчики, на яких також буде можливість займатися спортом для мешканців. На куті вулиць Липинського і Промислової запроектована будівля семиповерхового готелю, як складової того ж інвестиційного проекту. Ще одна пропозиція проектантів, на перспективу, оскільки там є стоянка і це землі транспорту, на місці стоянки зробити багаторівневий паркінг, оскільки кількість машин збільшується і рано чи пізно потреба в цьому паркінгу виникне.

«Також тут буде можливість для мешканців мікрорайону і їхніх дітей займатися спортом, адже у Львові таких комплексів не вистачає», - наголосив головний архітектор проекту.

В.о. начальника управління інвестицій та проектів Львівської міської ради Роман Старецький розповів, що у липні 2017 року до ЛМР звернулися ряд знаних спортсменів у сфері спортивної  боротьби, від Федерації спортивної боротьби Львівщини з пропозицією збудувати багатофункційний спорткомплекс у м. Львові. Львівська міська рада розпочала пошук ділянки. Далі було зроблено зміни до детального плану. «Перед цим детальним планом одне із завдань стояло показати можливість розміщення там спорткомплексу. Інвестиційний проект передбачає будівництво об’єкту з залученням приватних інвестицій. Це місце для проведення спортивних змагань, спортивний туризм, нові робочі місця. В інвестиційному договорі між містом та інвестором буде прописано чіткі зобов’язання сторін. Цей проект дасть можливість зупинити відтік кадрів із спорту і місто матиме більше можливостей для проведення спортивних подій», - зазначив Роман Старецький.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: