Перемога: до фільму про Стуса повернуть сцену з Медведчуком

785E5349-50CE-4883-B92C-491404076B7A-1005-00000384BAD8B325

Про це йдеться в офіційній заяві знімальної команди на Фейсбук.

Знімальна група фільму "Стус" вирішила дозняти видалену раніше зі сценарію сцену суду за участю адвоката Василя Стуса Віктора Медведчука.

У заяві зазначається, що сцена суду була видалена з останніх драфтів сценарію разом з ще двома десятками сцен. Зокрема, після розмови з сином поета. «Крім того, розуміючи, що картина виходитиме в прокат в розпал передвиборчої кампанії, ми не хотіли робити пам’ять про велику людину інструментом політичних впливів та аргументів», - додають у знімальній групі. Втім, розуміючи суспільну значущість теми, з огляду на кількість прохань з боку громадськості повернути сцену до фільму, його автори за останню добу зібрали продюсерську групу, щоб розглянути можливість вшанувати суспільний запит на присутність в художній картині про поета епізоду суду за участі його адвоката.

«Ми визнаємо, що, видаляючи з останнього драфту сценарію серед іншого і цю сцену, ми не достатньо відповідально підійшли до аналізу її значущості для суспільства", - йдеться у заяві. Найближчим часом сцену буде дознято, про що ми повідомимо медіа окремим прес-релізом», - наголосила знімальна група.

Нагадаємо, 10 серпня стало відомо, що зі сценарію фільму про дисидента Василя Стуса, який має вийти на екрани у 2019 році, видалили усі згадки про кума президента РФ Володимира Путіна Віктора Медведчука, який виступав захисником у процесі над поетом, хоча сам Стус від нього відмовився.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: