Перегони автолюбителів у Рівному: постраждалі поліцейські, побиті авто

20170813174806

У Рівному в суботу ввечері під час затримання учасника любительських автоперегонів постраждало троє поліцейських, іще одного він протягнув на капоті авто.

"До поліції надійшла інформація, що із 22.00 біля ТРЦ на вулиці Макарова обласного центру відбудуться перегони та дрифт автолюбителів, а також протест мешканців прилеглих будинків проти проведення заходу, який порушує їхні права на відпочинок", - повідомляє ГУ НП у Рівненській області.

Для недопущення конфлікту та забезпечення правопорядку на місце події виїхали майже 50 працівників поліції. Також адміністрація ТРЦ встановила тимчасові загородження для недопущення транспортних засобів на територію автостоянки.

Близько 23.00 години 25-річний житель села Городок Рівненського району, водій автомобіля "Renault Trafic", об’їхавши загородження через бордюр та газон, заїхав на автостоянку, де почав дрифтувати і створювати аварійну обстановку, не реагуючи на неодноразові вимоги працівників поліції про зупинку. Після цього водій мікроавтобуса, виїжджаючи зі стоянки, протаранив службове авто "Toyota Prius".

"Продовжуючи ігнорувати вимоги працівників поліції про зупинку, водій "Renault" здійснив наїзд на т.в.о. начальника управління превентивної діяльності області старшого лейтенанта поліції, який перебував у форменому одязі та знаходився біля службового авто. Не маючи змоги уникнути наїзду, поліцейський впав на капот автомобіля "Renault" та, тримаючись за нього, проїхав в такому положенні близько 30 метрів до вимушеної зупинки", - розповіли в поліції.

Під час затримання порушника тілесні ушкодження отримали троє працівників управління патрульної поліції. Після надання необхідної медичної допомоги усіх відпустили.

Поліція розпочала досудове розслідування за частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

25-річного жителя Рівненського району затримали. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру у вчиненні злочину та обрання міри запобіжного заходу. У поліції додали, що затриманий водій був тверезий. Транспортний засіб помістили на штрафмайданчик.

Крім того, у момент затримання автопорушника близько 100 невідомих осіб у балаклавах битами пошкодили два автомобілі учасників дрифту: автомобіль "ВАЗ 2103" та "ВАЗ 2106". Останній, виїжджаючи із території стоянки, допустив зіткнення із службовим автомобілем "Toyota Prius".

На 20-річного водія "ВАЗ 2106" поліцейські склали протокол про адміністративне правопорушення за статтею 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: